۱۴ اسفند آغاز جشن احسان و نیکوکاری
مجله اینترنتی دلخوشی: از سال ۱۳۶۹ هر سال در تاریخ ۱۴ اسفند مراسم کمک به نیازمندان از سوی کمیته امداد برگذار شده است . این مراسم به مدت یک هفته ادامه دارد و کسانی که مایل هستند می توانند به مردم نیازمند کمک کنند. جشن نیکوکاری علاوه بر کمک به محرومان، باعث تقویت روحیه کمک به همنوع، اخلاص و تقویت فرهنگ احسان و انفاق در جامعه می شود .
روایاتی درباره احسان و نیکوکاری
خداوند بر احسان و نیکوکاری بسیار سفارش کرده است که به روایاتی درباره آن اشاره می کنیم :
پاداش انفاق : خداوند متعال در کتاب آسمانی اش قران وعده داده است که پاداش انفاق هفتصد برابر بیشتر است و همچنین فرموده اند :
“اگر چیزی را در راه او انفاق کنید، خداوند عوض آن را می دهد و جای آن را پر می کند و او بهترین روزی دهندگان است”.
اثرات احسان و انفاق از دیدگاه قرآن : کمک کردن به دیگران به معنای گذشتن از منافع دنیوی و بدست آوردن منافع اخروی است. در بعضی از آیات قرآن کریم درباره اثرات نیکوکاری اینگونه گفته شده است :
“برای کسانی که نیکی کردند، در این جهان نیکی است و بی گمان سرای واپسین بهتر است؛ چه خوب است سرای پرواپیشگان. پس، خدا پاداش این جهان و پاداش نیکوی سرای آخرت را به آنان ارزانی داشت و خداوند نیکوکاران را دوست دارد”
انفاق توشه ای برای گرفتاری ها : انفاق باعث می شود به هنگام مرگ و در روز قیامت، ترس و ناراحتی از ما دور شود. انفاق کردن مخصوص افراد خاصی نیست و همه می توانند این عمل نیک را انجام دهند و باعث خشنودی خداوند متعال و نجات خود از گرفتاری ها و شرایط سخت شوند.
شاد کردن دل نیازمندان : انسان ها با کمک کردن به افراد نیازمند زمینه خشنودی و آرامش بیشتر آن ها را فراهم می کنند. کمک کردن به دیگران نه تنها باعث شاد شدن نیازمندان می شود بلکه باعث آرامش خاطر، لذت از زندگی و احساس مفید بودن در فرد کمک کننده نیز می شود و خداوند نیز نیکوکاران را دوست می دارد و موهبت خود را شامل حال آنان می کند.
انفاق باید از مال حلال باشد : انفاق باید از مال حلال باشد و اگر حلال نباشد از سوی خداوند پذیرفته نمی شود و چیزی به دست نخواهید آورد و در نتیجه سودی برایتان نخواهد داشت.
خلوص نیت در انفاق : انسان ها باید در انفاق کردن خلوص نیت داشته باشند به این معنی که این عمل نیک را تنها برای رضای خدا و ارزش معنوی آن انجام دهند و در مقابل آن از کسی انتظار ستایش و مدح نداشته باشند. هرچه اخلاص در عمل بیشتر باشد شایستگی برای پاداش اخروی نیز بیشتر خواهد شد.
جملاتی ارزشمند درباره نیکوکاری :
۱) روز احسان و نیکوکاری، شکوه محبت و صلابت فتوّت است.
۲) روز احسان و نیکوکاری، مطلع غزل انسان دوستی و نوع دوستی است .
۳) روز احسان و نیکوکاری، تندیس بلورین مددکاری و شمایل طلایه مددجویی است.
۴) ایثار، تجلی و تبلور والاترین مراتب احسان است.
۵) ایثار، محبت می آفریند و محبت و هم دلی، مایه وحدت و وفاق است.
۶) ایثار، کوثر و خیر کثیر است و دروازه های فقر را فرومی ریزد.
۷) احسان و نیکوکاری، آیه های روشن کتاب محبت و سوره های سبز دفتر خلقت است.
۸) انسان آمده تا جاری شود و ببخشد و با جریان و حرکتش به این دنیای راکد و مرده، معنا و حیات بخشد.
۹) بر سفره کرامت خدا، همه چیز هست؛ آنچه نیست، اینکه تو به این هستی ها حرکت دهی و آنها را به کارگیری.
۱۰) هر کس کار نیکی به جا آورد، ده برابر آن پاداش دارد.
۱۱) خداوند با کسانی است که تقوا پیشه کرده و نیکوکارند.
۱۲) بهترین نیکی آن است که به محتاج برسد (امام صادق ع ).
۱۳) هرکس به خاطر احسانش منت گذارد، آن را فاسد کرده است ( امام صادق ع ).
۱۴) کسي که حاجت برادر مؤمن اش را برآورد، مانند کسي است که همه عمرش را به عبادت گذارنده است ( امام علی ع ).
۱۵) در دنيا جز براي دو کس خير نيست؛ يکي گناهکاري که با توبه جبران کند و ديگر نيکوکاري که در کارهاي نيکو شتاب ورزد ( امام علی ع ).
گردآوری شده از: خبرآنلاین، حوزه