نقش ورزش در تقویت هوش کودکان و نوزادان

0 259

مجله اینترنتی دلخوشی: فعالیت های ورزشی برای کودکان نیز مفید می باشد و باعث افزایش مهارت آن ها در یادگیری می شود. ورزش شنا موثر ترین ورزش برای کودکان است تا سطح هوشی آنها بالاتر برود و به کودکان کمک می کند تا راحت تر و سریع تر به مراحل رسمی آموزشی راه یابند.

محققان آزمایشی را روی ۷۰۰۰ کودک از کشورهای نیوزلند، ایالات متحده امریکا و استرالیا که مرتبا شنا می کردند انجام دادند و این آزمایش ۳ سال طول کشید. آن ها بر اساس نتایجی که از این آزمایش بدست آوردند، دریافتند که مهارت های اجتماعی و اقتصادی این کودکان نسبت به سایر کودکان بسیار متفاوت است. در نتایج این آزمایشات هیچ تفاوت جنسیتی دیده نشد.

کودکانی که فعالیت فیزیکی بیشتری داشتند مهارتشان در رنگ آمیزی، بریدن کاغذ، مهارت های شفاهی، آزمون های ریاضی، کشیدن اشکال و خطوط، خواندن و نوشتن، به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از سایر کودکان بود. بنابراین شنا ورزشی موثر در زمینه تقویت هوش کودکان شناخته شده است.

نرمش دادن نوزاد، ورزش در کودک

افزایش و تقویت هوش نوزادان

ورزش دادن نوزادان نیز به نوعی باعث تقویت هوش و یادگیری آن ها می شود. در اینجا انواع ورزش هایی که مربوط به حواس پنجگانه نوزاد می شود را برایتان شرح می دهیم.

ورزش بینایی : در این ورزش، بینایی کودک تقویت می شود. تعدادی اسباب بازی رنگارنگ را روبروی کودکتان بگذارید و به او فرصت دهید تا رنگ ها را بشناسد یا اینکه تعدادی لباس رنگارنگ را جلویش بگذارید و زمانی که دست روی هر کدام از آن لباس ها گذاشت بدانید از آن رنگ خوشش آمده است و همان لباس را به تنش کنید.

ورزش لمسی: در این روش تعدادی از اسباب بازی های کودکتان را جلویش قرار دهید و بگذارید آن ها را لمس کند و سطوح سخت و نرم را تشخیص دهد. همچنین می توانید پاهایش را به آرامی بازو بسته کنید و یا اسباب بازی هایش را جلوی چشمانش تکان دهید به طوری که گردنش را برای دیدن آن ها بچرخاند. اینگونه ورزش ها باعث افزایش هوش نوزادان می شود.

ورزش شنوایی : با نوزاد خود حرف بزنید و اسمش را صدا کنید، ممکن است عکس العملی نشان ندهد ولی به مرور زمان با تکرار کردن اسمش و حرف هایتان حتما عکس العمل نشان خواهد داد و با این روش علاوه بر تقویت هوش او، حس شنواییش را نیز تقویت کرده اید.

ورزش بویایی : با این که تشخیص حس بویایی دراین سن برای کودکان سخت بوده و بوهای مختلف از سوی آن ها درک نمی شود اما می توانید تلاشتان را بکنید و برای این کار از پوست پرتقال، وانیل و یا غذاهایی که به کودکتان می دهید استفاده کنید. در صورتی که کودکتان هیچ عکس العملی به این روش نشان نداد آن را ادامه ندهید.

ورزش دهانی : زمانی که کودک می خواهد دندان در بیاورد لثه هایش دچار خارش شده و هرچیزی که در دسترس باشد را به سمت دهانش می برد. شما می توانید اسباب بازی هایی را که برای خارش دندان کودکان ساخته اند را خریداری و جلوی کودکان بگذارید تا او آن ها را به لثه هایش بزند یا آن ها را بجود، این روش نه تنها خارش لثه را کمتر می کند بلکه باعث می شود آرواره و لثه های کودک نیز قوی تر شود.

گردآوری شده از: نی نی بان، پزشک

: امتیاز کاربران

ارسال یک پاسخ

لطفا برای ارسال نظر خود از فرم زیر اقدام کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.